Art ‘O Clock in Huis ten Haghe met ARTax

ArtOclock_Beeld_Pagina_1ArtOclock_Beeld_Pagina_2De besloten vergader- en dinerlocatie Huis ten Haghe aan het Tournooiveld zet haar deur open voor het grote publiek onder de noemer Art ‘O Clock! Dit voorjaar starten de uitbaters met het programmeren van intieme optredens in samenwerking met diverse Haagse kunst- en cultuurpartners afkomstig uit verschillende kunstdisciplines.

De eerste concertreeks is in samenwerking met ARTax. De laatste zondag van april, mei en juni maakt u een muzikale rondreis door Spanje en Zuid-Amerika. In het eerste concert Al Amor passeren de beroemde Spaanse componisten van eind negentiende en begin twintigste eeuw de revue: de ‘Spaanse Chopin’ Enrique Granados, Manuel de Falla, Fernando Obradors en Xavier Montsalvatge. Het tweede concert La Pasion voert u mee door Zuid-Amerika waar de melancholische klanken klinken uit Brazilië, Argentinië en Mexico. De folklore en romantische nationalisme staan centraal van bijvoorbeeld de componisten Heitor Villa-Lobos en Alberto Ginastera  (dit jaar 100 jaar). In Nostalgia het laatste concert voor de zomer raken we in de ban van de tango. Vervuld van passie en nostalgie luisteren we naar de beroemdste werken van Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Animal Troilo en anderen.

ARTax music rEvolution, jong hedendaags muziektheater gezelschap onder artistieke leiding van Violetta Lazin en Gianmaria Griglio. Sopraan Violetta Lazin won op haar zestiende de eerste prijs in de Joegoslavische Nationale Zang competitie en hiermee begon haar carrière dat haar over de hele wereld nam. Mr. Griglio is advocaat van de hedendaagse muziek, hij is dirigent en componist van Italiaanse komaf. Hun missie is het stimuleren en verbeteren van het begrijpen van onszelf en anderen door gedeelde beleving van live muziektheater.

Art ‘O Clock concertreeks:
Aanvang 15:00u (concert begint om 15:30u)
Locatie: Huis ten Haghe, Tournooiveld 3 Den Haag
Zondag 24 april 2016 – Al Amor
Viering van roemrijke muziek van Spaanse componisten van eind negentiende en begin twintigste eeuw. Celebrating the glorious music of Spanish composers of late XIX and entire XX century.
Violetta Lazin – soprano
Sergey Smirnov – piano

Zondag 29 mei 2016 – La Pasion
Melancholische muziekreis van Zuid-Amerikaanse componisten. Celebrating music of the South American Composers.
Violetta Lazin – soprano
Sergey Smirnov – piano

Zondag 26 juni 2016 – Nostalgia
Tango… muziek en tekst vervuld met passie en nostalgie. Tango..the music and text filled with passion and nostalgia.
Violetta Lazin – soprano
Gianmaria Griglio – piano

Reserveer uw kaarten via www.artaxmusic.com
prijs: 15,- p.p. (inclusief koffie/ thee voor aanvang en drankje na afloop)
*koop 3 kaarten tegelijk en betaal 40,-